Skrivsand - kommunikation & PR

Close Icon
   
Contact Info     Ring 0768-08 89 25

Våren innebar sjösättning av Getterön Marina

styrelse_delarEtt mycket roligt uppdrag som jag fått förtroendet att genomföra är den nya profilen för Getterön Marina – en liten pärla bland småbåtshamnar på västkusten.

Vågade ta steget ut på okänt vatten

Getteröns småbåtshamn har funnits i flera decennier och det senaste året har föreningen investerat för att kunna ta emot även husbilsgäster. För att nå ut i de nya kanalerna till husbilsentusiaster kontaktades Skrivsand och ett arbete började med att kartlägga den digitala floran av kanaler. En ny hemsida behövdes också men styrelsen kände sig lite osäker på hur de skulle gå tillväga. Valet blev ganska enkelt när det visade sig att jag i många år varit superadministratör för en webbplats byggd på samma plattform som den deras ordinarie IT-leverantör erbjöd.

Därmed utökade uppdraget lite till och jag byggde upp en ny mer inspirerande och lättadministrerad hemsida med kalender, bildarkiv, anmälningsformulär, nyhetsflöde, koppling till sociala medier och inte minst ett bra verktyg för att generera snygga nyhetsbrev.

Webb-dummy2

Profilbytet gav ringar på vattnet

Under tiden som arbetet med webbplatsen pågick tog jag också fram en grafisk profil för att skapa ett modernare och fräschare uttryck – både för webben och annonser – men också för att visa hur profilkläder skulle kunna se ut. När detta diskuterats antog föreningen också min idé om att kasta ut orden ”småbåtshamn” med badvattnet och istället sjösätta det mer internationellt gångbara och digitalt sökbara ”marina”. Profilen justerades till ”Getterön Marina” och styrelsen ville slå ett extra slag för den nya profilen genom att skapa ett litet event – en ”Vår-kickoff”. Men det skulle ju ske snarast – och i samband med en av de få sjösättningslördagarna.

På cirka två veckor lyckades vi förbereda allt för profilbyte, byte av domännamn och justera det sista i nya hemsidan, sätta igång nyhetsbrevtjänsten för ett utskick till de 600 medlemmarna, beställa och få levererat bryggsnygga t-shirts och flaggor samt sprida information om eventet i de nya sociala medierna som startats under våren. Styrelsens gubbar köpte det som skulle bjudas på och affischerade runtom i hamnen. Det blev ringar på vattnet – och när dagen var inne för lansering var allt perfekt, bortsett från vädret.

_DSC0830

Vädertåliga och glada

Men sjöfolk räds inte lite vind och vatten och drygt hundra medlemmar, husbilsgäster och vänner kom till Getterön Marina för att äta gott från utegrillen där nya hyresgästerna i Restaurang Hattaviken höll till. Det såldes t-shirts för fullt i klubbhuset och det var glada miner i marinan!

Är du intresserad av ett ”omtag” både grafiskt och kommunikativt för ditt företag, din förening eller organisation är du också varmt välkommen att höra av dig. Som alltid har jag ett stort och brinnande engagemang – och i detta fall har jag dessutom upptäckt hur härligt det är att segla!

/Lena