Skrivsand - kommunikation & PR

Close Icon
   
Contact Info     Ring 0768-08 89 25

Gå för guld!

Woodwalks_logo_gold_kvadratVem vill inte det? Gå för guld, känna att man har flow och till sist känner sig så där nöjd som om man äger hela världen… För att nå dit så får man satsa på guldträning – och kanske på ett härligt ställe som heter Woodwalkskullen numera.

En som har satsat på guld länge, genom att i liten skala föda upp Golden Retrievers för jakt, är Lisbeth Johansson i Kilanda. Och för några år sedan fick hon chansen att skaffa sig det fina torpet uppe på Kilandakullen i Älvängen utanför Göteborg. Där har hon inte bara tränat utan också ägnat sig åt att iordningställa huset och marken för att ta emot sina valpköpare och träningskompisar.

I samband med Unghundsderbyt i Halland bad hon mig att ta fram en logo för Kennel Woodwalks. Vi diskuterade också hur vi bäst marknadsför stället då hon ju vill kunna hyra ut det alltmer. Vi kom fram till att främst utveckla kennelns Facebooksida då hennes målgrupp ”hundfolk som ägnar sig åt apportering och jakt” nås väl via hennes och andras nätverk i just Facebook.

När jag sedan skulle forma logon så ville jag tydliggöra uthyrningsverksamheten och designade därför en profil med namnet Woodwalks – och med en slogan som lyder ”kennel och guldträning på Woodwalkskullen”. Färgerna skulle fortsatt vara naturnära så det blev brunt, vitt… och guld.

I samband med det strukturerade jag även upp den befintliga hemsidans information – men behöll det tema som redan fanns. Hemsidan var redan byggd i WordPress vilket gjorde det smidigt att koppla på Facebooksidan och tydliggöra uthyrningen men ändå behålla det som redan fanns, för att hålla nere uppdraget kostnadsmässigt för Lisbeth på Woodwalks. Arbetet med hemsidan omfattar därför bara information – inte designen.

En grafisk profil togs fram för att visa hur den nya logon skulle kunna stärka varumärket genom applikation på kepsar, västar, fordon etc. Här presenteras den – kika gärna!

Grafisk profil Kennel Woodwalks

Grafisk profil Kennel Woodwalks2

Grafisk-profil-Kennel-Woodwalks3

Grafisk-profil-Kennel-Woodwalks-4