Skrivsand - kommunikation & PR

Close Icon
   
Contact Info     Ring 0768-08 89 25

”Med rötterna i skogen” – boken om Deromegruppen   arrow

Skrivsand har gett ut historieboken om Derome – ”Med rötterna i skogen”. Ett förnämligt uppdrag!

Collage_historiebok_672x288

I boken, som lanserades i december 2014, berättas historien om familjeföretaget Deromegruppen. Snickaren Karl Andersson behövde hitta fler sätt att försörja sin allt större familj och satsade sina sista slantar på en enkel sågbänk. Det som 1946 började i en torr grushåla i Derome, strax norr om Varberg i Halland, är idag Sveriges största familjeägda träindustri och har omsättningssiffror i miljardklassen.

De fyra sönerna Erling, Bernt-Göran, Ingemar och Karl-Erik kom in i företaget så fort de blev stora nog, och har med stor drivkraft och långsiktighet utvecklat verksamheten ‑ från skog till färdigt hus. Tack vare hårt arbete, mod att satsa när ingen annan vågar och en stor portion både arbetsglädje och humor, har de lyckats utveckla företaget och överleva både världskriser och 90-talets djupa svenska byggkris. Idag har även tredje generationen i familjen tagit plats vid rodret och planerna för framtiden är minst sagt offensiva.

Boken är skriven och formgiven av mig – Lena Sandersson. Jag arbetade över 20 år inom Deromegruppen och har genom såväl intervjuer som genomgång av pressmaterial och arkiv, samlat ihop och skrivit ned anekdoter och händelser från sju decennier i företagets historia.

Till en början ville Deromegruppen fånga historien innan det blev för sent, åtminstone i form av ett häfte med företagets första decennier. När jag kontaktades av koncernchefen Karl-Erik Andersson hade man bestämt sig för att ändå göra en bok i cirka 3000 exemplar. Bokprojektets alla delar pågick från april till november månad och under hösten när det var dags att skicka till tryckpressen bestämde sig Derome för att höja upplagan till 10.500 exemplar!

Är du intresserad av att köpa boken ”Med rötterna i skogen”?

Fyll i formuläret på Deromegruppens hemsida  så skickas boken till dig tillsammans med en faktura.
Pris 229 kr + frakt 39 kr. Totalt: 268:-

Boken säljs bl a på Akademibokhandeln i VarbergIca Supermarket Eklöws i Derome och på Trämuséet i Derome. Den finns också att låna i ett flertal av de halländska biblioteken samt i Kungliga Biblioteket i Stockholm.