Skrivsand - kommunikation & PR

Close Icon
   
Contact Info     Ring 0768-08 89 25

”Med rötterna i skogen” går in i tryckpressen

Igår kväll, efter några sista finjusteringar i fotografier och radbrytningar, har nu Deromegruppens historia gått i tryck. Sju månaders intensivt arbete har resulterat i den 144-sidiga boken ”Med rötterna i skogen”.

När jag bar hem det maffiga färgprovet från Derome i måndags fick jag en känsla av att jag kom bärandes på en tjock vårbudget på väg mot Rosenbad. Det var bara det blågula bandet som saknades. Blågula band, som kortats och kapats, vid åtskilliga tillfällen av Deromegruppens ägare sedan 1946. Många invigningar har ägt rum och i boken kan du läsa roliga anekdoter om när Bernt-Göran uppmanade Torbjörn Fälldin att klippa så nära änden som möjligt, för snart skulle det blågula bandet förmodligen behöva användas igen.

Ja, nu återstår några långsamma veckor tills boken är tryckt, inbunden, laminerad och levererad.

Jag gläds åt att flera personer hört av sig och beställt ett signerat exemplar. Långt bort i Stockholm vill han man ha boken. Och på biblioteken i Varberg, liksom på Göranssons Bokhandel. Det börjar gå upp för mig nu att det är lite speciellt, det här med att få till en bok. Att Deromegruppen under arbetets gång höjde upplagan från 3 000 exemplar till 10 500, det får jag nog också ta som ett fantastiskt gott betyg. Nu hoppas jag att alla som någon gång får den i sin hand får några timmars värdefull läsning – helst med den där goa ”klumpen-i-halsen-känslan” som infinner sig hos mig själv när något berör på djupet.

Ha en fin dag!
/Lena Sandersson

PS. Om du vill ha ett signerat exemplar så maila mig gärna på lena@skrivsand.se

Följ gärna på www.facebook.com/skrivsand

 

Kommentera